top of page

BÆRERDYGTIHED

Kan en Gul Hund være grøn?

Grøn hund.png
Grøn hund.png

ANSVAR I HVERDAGEN

Hvert år producerer Gul Hund ca. 130 forskellige trykopgaver - lige fra visitkort til magasiner. Derfor syntes jeg, det er vigtigt, at holde et skarpt øje med forbruget. Det være sig produktionsforhold, miljøpåvirkning, CO2 aftryk og meget andet. 

Da jeg startede i 2020 var tryksags-missionen klar: At levere fejlfri* tryksager, i høj kvalitet, til markedets bedste pris... OG det skulle gøres, så miljøet, kunder og leverandører ville være glade.

*At lave fejl i tryksager er ikke bare ærgerligt, det er også spild af energi, materialer og tid. Siden 2020 er det lykkedes Gul Hund, kun at skulle have trykt én opgave om, hvilket er utrolig flot taget i betragtning af, at Gul Hund laver mere end 130 individuelle tryksager om året.

Kort fortalt; når jeg vælger leverandører, er det vigtigt, at de har ordentlige arbejdsforhold, medarbejderne bliver betalt ordentligt, at virksomheden bortskaffer affaldsstoffer på ordentlig vis og at de ikke benytter miljøskadelige materialer til produktionen.
 
Alle tryksager, der sendes ud fra hundehuset, er, så vidt det er muligt, trykt på FSC mærket papir. Det betyder, at papiret er produceret af træ fra skove, der drives efter en yderst ambitiøs og ansvarlig skovforvaltning, hvor der blandt andet stilles strenge sociale, og miljømæssige, krav til skovdriften. 

En stor del af papiret, som Gul Hund benytter, er også Svane- eller EU-blomstermærket, hvilket, helt konkret, betyder, at en betragtelig andel af træmassen skal komme fra certificeret, bæredygtigt skovbrug, hvor der er forhøjede krav til lav energi- kemikalie- og gødningsforbrug, minimal affaldsproduktion, og reduceret vandforbrug i produktionsforløbet. 

Som bonus kan det nævnes, at alt den trykfarve jeg benytter, kan spises. PLUS: Al afrensning af trykmaskinerne foregår desuden helt uden brug af kemi.

Derudover gør Gul Hund følgende:
Jeg kører ca. 25.000 km om året til div. kundemøder - i en elbil.

Energioptimerede lyskilder og skærme på kontoret.

Kontoret er samme sted som bopæl - hvilket holder timeprisen nede, det er godt for kunderne, og miljøbelastningen holdes nede ved NUL transport og mindre energiforbrug, end f.eks. ved brug af eksterne lokaler.

AL affald bliver sorteret og bortskaffet efter gældende regler.

Opvarmning af arbejdsplads sker ved miljørigtig luft til vand-varmepumpe og listen kunne fortsætte.
Gul Hund gør en stort indsats hver dag for at du kan handle med god samvittighed.

Go' hund

 

bottom of page